Nämä ovat tyttölasten tärkeimmät hetket lapsuudessa ja nuoruudessa

Viime aikoina on ollut esillä se kuinka poikien ja tyttöjen pitäisi saada samanlainen kohtelu esimerkiksi päiväkodeissa ja kouluissa. On kuitenkin edelleen asioita, jotka suurimman osan vain tytöt ovat kokeneet lapsuudessa ja nuoruudessa. Osa niistä on asioita, joita pojan on mahdotonta edes kokea. Ne ovat asioita, jotka liittyvät juuri siihen että on tyttö eikä poika. Osa tyttöjen kokemuksista voi olla sellaisia, joihin pitäisi myös pojilla olla mahdollisuus. Tässä kuitenkin luetellaan niitä tärkeitä hetkiä, joita ajatellaan juuri tyttöjen kokeneen lapsuudessa ja nuoruudessa.

tytöstä naiseksi

Tyttöjen pukeutuminen

Moni tyttö haluaa pukeutua prinsessaksi. Kun päiväkodissa on naamiaiset, niin lähes kaikki tytöt tulevat sinne prinsessana. Monen tytön mieleen on varmasti jäänyt mieleen kuinka ihanaa oli kun sai sen ihanan prinsessamekon ja se päällä sai myös näyttäytyä muille. Pukuun saattoi kuulua myös ihania ja kimaltelevia lisäosia esimerkiksi kruunu, valtikka, hanskat, käsilaukku ja korkokengät. Moni tyttö muistaa varmasti myös jonkin lempivaatteensa, jota piti lapsena aina päällä.

Tyttöjen leikit

Ei pitäisi olla olemassa leikkejä, jotka on tarkoitettu vain tytöille. Niitä on kuitenkin ollut ja ne ovat monelle jääneet mieleen. Niistä on voinut jäädä mieleen tärkeitä hetkiä yhdessä muiden kavereiden kanssa. Barbiet ja My Little ponit ovat edelleen suosiossa. Joillakin voi olla edelleen tallessa se lempibarbi tai se ihana poni. Moni saattaa hankkia ja jopa kerätä lapsuudessaan myytyjä My Little poneja. Ne ovat jääneet niin huvin mieleen. Ehkä niiden kerääminen tuo ihania muistoja mieleen. Myös se nukke, jota hoiti lapsena ahkerasti, on varmasti vielä suurimmalla osalla tallessa. Aikuisenakin on vielä mukava kaivaa se lempinukke esille vanhempien ullakolta ja muistella kuinka tärkeä se oli silloin aikanaan. Voi olla yllätys kuinka pieni nukke onkaan, kun nyt on itse iso.

tyttöjen leikit

Ensimmäinen poika johon ihastutaan

Se tunne kun huomaa, että pojat eivät ainakaan kaikki ole pelkkiä kavereita tai niitä joita ei ajattele edes olevan olemassa. Kun ihastuu ensimmäisen kerran, niin se jää tytölle iäksi mieleen. Moni saattaa olla salaa ihastunut oman luokkansa poikaan, eikä kerro siitä ikinä kenellekään. Ehkä sitten vasta aikuisena voi tästä kertoa jollekin tai jopa sille pojalle. Osa tytöistä taas näyttää kaikille selkeästi sen että pitää jostain pojasta. Tyttö voi vaikka ostaa pojalle lahjoja ja antaa kortin ystävänpäivänä. Jos tällaista tekee niin sen varmasti muistaa vielä aikuisena.

Tällä voit ottaa osaa keskusteluun, jossa puhutaan ensimmäisestä ihastuksesta: http://keskustelu.suomi24.fi/t/8477928/ensi-ihastus

poikien juttuja

Vanhojentanssit lukiossa

Kaikille lukiolaistytöille vanhojentanssipäivä on varmasti se päivä, jota kaksi ensimmäistä vuotta sormet syyhyten odotellaan. Päivä, jona kaikki koulun miehet ovat komeita kavaljeereja ja tytöt toinen toistaan ihanempia prinsessadaameja. Päivän tietysti kruunaa ihanaan vanhojentanssimekkoon pukeutuminen, ja kuvia tästä päivästä katsellaan aivan varmasti koko loppuelämän ajan!

Kun tullaan naiseksi

Kaikki tämä mitä tähän asti on kerrottu, on toki myös pojan oikeus. Se että poika oikeasti haluaa pukeutua prinsessaksi, on oikeus myös pojalle. Pojatkin voivat leikkiä nukeilla ja barbeilla. Sitä ei mikään laki kiellä. On kuitenkin asioita, jotka eivät ole mahdollisia pojille. Ne johtuvat ihan tyttöjen ja pokien fyysisistä eroista. Tyttö muistaa varmasti koko elämänsä sen päivän kun hänen kuukautisensa alkoivat ensimmäisen kerran tai muita naiseuteen liittyviä asioita tapahtui hänen kehossaan. Osa tytöistä odottaa tätä innolla ja osa ehkä vähän pelkääkin. Tämä voi tapahtua jo siinä aiheessa, kun tyttö on vielä pieni tyttönen. Se päivä jää kuitenkin mieleen koko loppuelämäksi.

Se mitä monen naisen lapsuudesta on jäänyt mieleen, on vaaleanpunaista ja säihkyvää. Nykyään kun puhutaan siitä että ei pitäisi erotella tyttöjen ja poikien kasvatusta voi johtaa siihen että ei ole enää montaa asiaa, joita juuri tytöille on jäänyt mieleen.

Biologiset naisten ja miesten väliset erot voit lukea tiede – lehden julkaisusta: http://www.tiede.fi/keskustelu/479/ketju/miehen_ja_naisen_suuri_ero

Ja loppuun hieman huumoria:

Navigation